Close

Climb & Sail

Плаване и катерене на остров Калимнос

Остров Калимнос е мечтана дестинация за всеки запален катерач. Със своите над 60 разработени катерачни обекта за катерене на въже и DWS, Калимнос е емблематично място за катерене на първокласен монолитен варовик, а ветроходната яхта е ефективен и приятен начин за обикаляне между обектите, който добавя допълнителна доза приключение към трипа. В рамките на една седмица ветроходната яхта ще бъде вашият дом и превозно средство, даващо свобода да стигнем където пожелаем. Тръгваме  от остров Кос, докъдето се стига със самолет или ферибот от Атина или Бодрум.

Списък с катерачните обекти може да разгледате в прекрасния онлайн гидовник тук.

Вижте видео от Petzl Roctrip Kalymnos в техния YouTube канал тук.

Дати:
При запитване

Програма: Не е предвидена твърда програма: дестинациите, обектите и местата за нощувка се избират спрямо желанията на групата и прогнозата за времето. Ветроходното плаване е свобода и смятаме, че такава трябва да има във всеки елемент от преживяването с лодка. 

Инструктор няма: Плаването е предназначено за хора, практикуващи скално катерене, които имат необходимите знания, умения и инвентар да го практикуват сами. Инструктор по катерене не е предвиден, всеки участник поема сам отговорност за уменията си по време на катеренето.

Нощувки: Яхтата е наш дом в рамките на цялото плаване като според желанието на групата можем да изберем да пренощуваме в диви заливи, където сами да приготвим храната си или в пристанища на малки живописни градчета, които дават възможност и за хранене в заведения и презареждане на провизии.

Храна: Лодката е оборудвана с кухня, съдове и прибори – всичко необходимо за приготвянето на всякаква храна на борда.  Храненето може да се случва на борда или в заведения в малки градчета, според желанието на групата. Практиката показва, че повечето екипажи, както и ние, предпочитаме да прекарваме повече време в диви места, в близост до природата, поради което ви съветваме да направите предварителен пазар за продукти. Има възможност за акостиране в градчета при желание на групата и нужда от презареждане на провизиите.

Мога ли да взема приятел, който не катери: Може, но предвид, че плаването е тематично, фокусът на групата ще е катерене и по-голямата част от дните ще преминават в тази активност. Уверете се, че вашият приятел е наясно с това и няма да се отегчи, докато основната част от групата практикува любимото си занимание.

Цена:
При запитване

Цената е на човек за седмица при запълване на яхтата. Цената включва настаняване в двойни каюти, капитан, финално почистване, гориво.

В цената не е включено транспорта до остров Кос, хранителните провизии и катерачната екипировка.

За повече информация и записване ни изпратете запитване на : info@exploring-bg.com  тел: +359 888 519476

или попълнете заявката за плаване:

Related Posts

error: Content is protected !!