Close

Kite surf & Sailing

Плаване с ветроходна яхта и каране на Кайт в Гърция.

Кайт сърфът и ветроходството споделят общи интереси – наличие на море и вятър – поради което двете активности са в перфектна симбиоза. Остров Лефкада е популярна дестинация за кайт сърф, а ветроходната яхта е ефективен и приятен начин за навигация между кайт спотовете, добавяща допълнителна доза приключение и свобода към любимия спорт. Освен това, на разположение е и надуваема лодка с извънбордов двигател, служеща за слизане на брега или оказване на помощ на кайт сърфист при нужда. В рамките на една седмица ветроходната яхта ще бъде вашият дом и превозно средство, даващо свобода да стигнем където пожелаем, като с нея се стига в близост до самия спот или близко пристанище. В случай на дни без вятър или желание за почивка, можем да изберем произволна дестинация за това на диво място или живописно градче, до което да стигнем с яхтата. Отплаването е от Лефкада и освен спотовете, които се намират около Лефкада можем да стигнем до спота Дрепано и до един “сикрет” спот, който ще ви хареса. Освен отвърдените спотове може да си намерим и други подходящи места, където да вдигнем кайтовете.

Дати:

При запитване

Други дати и места при запитване

Програма: Не е предвидена твърда програма: дестинациите, спотовете и местата за нощувка се избират спрямо желанията на групата и прогнозата за времето. Ветроходното плаване е свобода и смятаме, че такава трябва да има във всеки елемент от преживяването с лодка. 

Инструктор няма: Плаването е предназначено за хора, практикуващи кайт сърф, които имат необходимите знания, умения и екипировка да го практикуват сами. Инструктор по кайт сърф не е предвиден, всеки участник поема сам отговорност за уменията си по време на кайт сърфа. Налична е малка надуваема лодка с извънбордов двигател, с която можем да окажем помощ на сърфист при нужда.

Нощувки: Яхтата е наш дом в рамките на цялото плаване като според желанието на групата можем да изберем да пренощуваме в диви заливи, където сами да приготвим храната си или в пристанища на малки живописни градчета, които дават възможност и за хранене в заведения и презареждане на провизии.

Храна: Лодката е оборудвана с кухня, съдове и прибори – всичко необходимо за приготвянето на всякаква храна на борда. Храненето може да се случва на борда или в заведения в малки градчета, според желанието на групата. Практиката показва, че повечето екипажи, както и ние, предпочитаме да прекарваме повече време в диви места, в близост до природата, поради което ви съветваме да направите предварителен пазар за продукти. Има възможност за акостиране в градчета при желание на групата и нужда от презареждане на провизиите.

Мога ли да взема приятел, който не кара кайт: Може, но предвид, че плаването е тематично, фокусът на групата ще е кайт сърф и по-голямата част от дните ще преминават в тази активност. Уверете се, че вашият приятел е наясно с това и няма да се отегчи, докато основната част от групата практикува любимото си занимание.

Цена:
При запитване

Цената е на човек за седмица при запълване на яхтата. Цената включва настаняване в двойни каюти, капитан, финално почистване.

В цената не е включено транспорта до остров Лефкада, хранителните провизии и кайт екипировката.

Яхтата е оборудвана с кухня с всичко необходимо за приготвяне на храна.

За повече информация и записване ни изпратете запитване на : info@exploring-bg.com  тел: +359 888 519476

или попълнете заявката за плаване:

Related Posts

error: Content is protected !!